Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z cukinią

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 1/2 kg
mąka pszenna 1 czubata łyżka
cebula 1 duża sztuka
czosnek 3 duże ząbki
papryczka chili 1 sztuka
cukinia 1,5 szklanki
olej do smażenia
Papryka słodka mielona Prymat 1 czubata łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z cukinią

Kroki postępowania

1
Mięso pokroić w niezbyt dużą kostkę, obtoczyć w mące.
Krok 1 - Gulasz z cukinią foto
2
Cebulę pokroić w piórka, czosnek posiekać, papryczkę pokroić w bardzo drobną kosteczkę (bez pestek).
Krok 2 - Gulasz z cukinią foto
3
Cukinię obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach (ma jej być ok. 1,5 szklanki).
Krok 3 - Gulasz z cukinią foto
4
Na patelni rozgrzać trochę oleju, zrumienić na nim mięso.
Krok 4 - Gulasz z cukinią foto
5
Do mięsa dodać cebulę, czosnek i papryczkę, smażyć, aż cebula się zeszkli.
Krok 5 - Gulasz z cukinią foto
6
Dodać mieloną paprykę, sól i pieprz, wymieszać.
Krok 6 - Gulasz z cukinią foto
7
Dodać startą cukinię. Smażyć dalej, aż cukinia się zeszkli.
Krok 7 - Gulasz z cukinią foto
8
Wlać ok. 3 szklanki wody.
Krok 8 - Gulasz z cukinią foto
9
Dusić pod przykryciem na średnim ogniu ok. 40 minut ( w tym czasie sos powinien zgęstnieć). W razie potrzeby doprawić do smaku jeszcze odrobiną soli.
Krok 9 - Gulasz z cukinią foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 28.07.2015 16:37
Pyszne jedzonko;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak