Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wieprzowy z niespodzianką

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 1 kg
marchewka 4
cebula 1
kapusta biała 250 g
grzyby suszone 1 garść
czereśnie 1 szk
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wieprzowy z niespodzianką

1 kg łopatki wieprzowej
4 młode marchewki
1 cebula
250 g młodej kapusty
1 garść suszonych grzybów
1 szk wydrylowanych czereśni
3 łyżki posiekanej natki pietruszki
sól do smaku
pieprz do smaku
ostra papryka do smaku
600 ml wody lub bulionu
2 liście laurowe
2 ziarna ziela angielskiego
kucharek wpłynie do smaku
2 płaskie łyżki mąki

PRZYGOTOWANIE:

Grzyby namoczyć. Mięso umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Pokrojone mięso wrzucić do rozgrzanego garnka i podsmażyć. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i kapustę i pokrojoną w plasterki marchewkę oraz natkę pietruszki. Chwilę smażyć, dodać odsączone grzyby i zmiksowane czereśnie. Dodać przyprawy i podlać wodą lub bulionem. Dusić pod przykryciem do miękkości mięsa. Gulasz w razie konieczności jeszcze doprawić i zagęścić mąką rozrobioną z odrobiną wody, po czym zagotować. Podawać gulasz z ziemniakami i surówką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gibli 27.02.2014 18:53
smaczny gulasz)
ao_12 27.02.2014 18:42
pyszny gulasz:)
Krzysztof15 27.02.2014 17:04
pyszny gulasz
Konczi 27.02.2014 16:56
smaczny gulasz, taki jak lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak