Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wieprzowy z fasolą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe 60 dag
cebule 2
czosnek 2 ząbki
fasola 1 puszka
sól
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
Zioła prowansalskie suszone Prymat
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
śmietana 2 łyżki
smalec 1 łyżka

Porada

Do przygotowania potrawy użyłam drobnej białej fasoli z puszki.

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wieprzowy z fasolą

Mięso oczyszczamy, myjemy i osuszamy. Następnie kroimy w kostkę. Wrzucamy na patelnię z rozgrzanym tłuszczem. Cebule obieramy i kroimy na ćwiartki, wrzucamy do mięsa. Czosnek obieramy, kroimy na pół i również wrzucamy do mięsa. Dodajemy również przyprawy. Wszystko razem mieszamy i przesmażamy. Następnie podlewamy wodą, przykrywamy i dusimy do miękkości. Dodajemy osączoną fasolę i koncentrat, mieszamy i dusimy jeszcze kilka minut. Na końcu dodajemy śmietanę i mieszamy.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 15.12.2014 17:22
lubię taki gulasz
Gracer 14.12.2014 14:15
super taki gulasz

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak