Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wieprzowy z cukinią podlany czerwonym winem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Gulasz

łopatka wieprzowa 1 kg
cukinia 1/2 szt
cebula 1 szt
wino czerwone wytrawne 1/2 szklanki
pieczarki 10 szt
Ziele angielskie całe Prymat 3 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
tłuszcz do smażenia
papryczka chili kawałek
sól i pieprz do smaku

Sos

mąka pszenna 2 łyżeczki
śmietana 18 proc 3 łyżeczki
sól do smaku szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wieprzowy z cukinią podlany czerwonym winem

1. Mięso oczyścić, osolić i obsmażyć z obu stron, od czasu do czasu podlewając wodą, dodać ziela angielskie i listek laurowy. Smażyć do miękkości ok 1 h.
2. Cebulę pokroić w drobną kostkę, usmażyć na tłuszczu razem z cukinią pokrojoną w większą kostkę.
3. Usmażone mięso pokroić w kostkę, dodać usmażoną cebulę z cukinię razem z tłuszczem oraz kawałek papryczki chili. Podlać winem i smażyć do momentu połowy jego wyparowania.
4. W garnuszku rozmieszać mąkę w małej ilości wody, dodać śmietanę, szczyptę soli, dokładnie wymieszać, zahartować sosem, wlać do gulaszu. Doprawić solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 23.12.2015 10:21
wygląda smacznie
IKrakowianka 23.12.2015 09:37
super gulasz
SzczyptaChili 23.12.2015 08:18
Ciekawe połączenie :)
Krystyna32 23.12.2015 07:02
wygląda bardzo smacznie
Wafelek2601 22.12.2015 22:41
Pysznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak