Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz wieprzowy z bakłażanem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karczek 400 g
bakłażan 1
sos sojowy ciemny
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielski
czosnek
olej
cebula
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz wieprzowy z bakłażanem

Kroki postępowania

1
Mięso myjemy i kroimy w kostkę, Do garnka wlewamy olej i wrzucamy pokrojone mięso, dodajemy ziele angielskie i liść laurowy - podsmażamy do zamknięcia się porów, dodajemy pokrojoną cebule i razem przesmażamy.
Krok 1 - gulasz wieprzowy z bakłażanem foto
2
Podlewamy całość wodą około 250 ml i dusimy na niewielkim ogniu pod przykryciem przez około 25 - 30 minut, Następnie dodajemy pokrojonego bakłażana i przyprawiamy czosnkiem granulowanym oraz sosem sojowym - dusimy aż bakłażan zmięknie,
Krok 2 - gulasz wieprzowy z bakłażanem foto
3
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Krok 3 - gulasz wieprzowy z bakłażanem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 23.02.2014 12:45
Podoba mi się :)
rjustysia 14.11.2012 10:02
świetny pomysł z tym dodatkiem bakłażana do mięsa :)
Rafał10 19.09.2012 09:20
mniam, bakłażan ... pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak