Gulasz wieprzowy

Gulasz wieprzowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wieprzowe

    30 dag
  • papryka czerwona

    1 szt
  • papryka żółta

    pol szt
  • cebula

    1 szt
  • czosnek

    2 zabki
  • koncentrat pomidorowy

    2 lyzki
  • mąka pszenna

    3 lyzki
  • woda

    ok 2 i 1/4 szklanki
  • liść laurowy

    2 szt
  • owoc jałowca

    3 ziarna
  • cząber

    1/4 lyzeczki
  • majeranek

    1 lyzeczka
  • papryka słodka mielona

    1 lyzeczka
  • chili

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • sól do smaku

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Mąkę pszenną łączymy z papryką słodką w proszku, mieszamy i obtaczamy w tym kawałki mięsa.
Cebule obieramy, drobno siekamy, wrzucamy na rozgrzany olej i chwile podsmażamy. Następnie dodajemy mięso i obsmażamy z każdej strony. Mięso stopniowo podlewamy wodą lub bulionem, dodajemy przyprawy i dusimy. Od czasu do czasu mięso należy pomieszać, aby nie przypaliło się od spodu. Po 30 min duszenia mięsa, dodajemy pokrojone w kostkę papryki. Dusimy do miękkości mięsa i warzyw. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy, wyciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy do smaku. Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Wacław

06.02.2017 13:39
apetyczny obiad ,mniam :-)

anulka69

05.02.2017 16:55
pycha, lubię taki

Wafelek2601

04.02.2017 17:57
Smaczne danie

olkaaa

04.02.2017 15:51
bardzo fajny

justynkag

04.02.2017 15:27
Bardzo smacznie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat