Gulasz wieprzowo - warzywny

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka wieprzowa

    60 dag
  • marchew

    1
  • pietruszka

    1
  • seler korzeniowy

    1
  • por

    1
  • cebula

    3
  • koncentrat pomidorowy

  • olej

  • przyprawy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Gulasz wieprzowo - warzywny  foto
Mięso pokroiłem w grubsze kawałki, w garnku rozgrzałem trochę oleju, podsmażyłem na nim mięso, zalałem 3 szklankami wody, dodałem sól, pieprz, ziele angielskie, liście laurowe i pod przykryciem na wolnym ogniu dusiłem do miękkości mięsa.
Krok 2 - Gulasz wieprzowo - warzywny  foto
W tym czasie dużą marchewkę, dużą pietruszke i selera pokroiłem w kostkę.
Krok 3 - Gulasz wieprzowo - warzywny  foto
Pora sporej wielkości w półplasterki, a cebulę w piórka. Na patelni wok rozgrzalem nieco oleju i najpierw przesmażyłem selera z pietruszką, potem dodałem marchewkę,
Krok 4 - Gulasz wieprzowo - warzywny  foto
gdy warzywa były już nieco podsmażone dodałem cebulę z porem - jeszcze chwilę podsmażałem (doprawiłem do smaku). Gdy mięso było miękkie dodalem wszystkie warzywa, dodałem też koncentrat pomidorowy.
Krok 5 - Gulasz wieprzowo - warzywny  foto
Całość jeszcze chwile podgotowalem, warzywa nieco zagęściły zupę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 28.06.2017 08:00
bardzo dobry
Wacław 02.09.2014 10:07
lubię takie jedzonko
pajbek 01.09.2014 14:39
Coś dla mnie :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat