gulasz segedyński

gulasz segedyński

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karkówka

    1 kg
  • tłuszcz

    5 dag
  • kapusta kiszona

    30 dag
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania gulasz segedyński

Skład:3cebule,,2łyzki mąki,,2ząbki czosnku,2kostki rosołu grzybowego,mielona papryka(Prymata),sol.
Mięso opłukac ,pokroic na kawałki,osolic obtoczyc w mące,zrumienic na rozgrzanym tłuszczu.Przełozyc do rondla,dodać cebule pokrojoną w talarki,zrumieniona na tłuszczu pozostałym ze smażenia mięsa.Ugotować poszatkowana kapuste ,odcisnac z wody,,dodac mięso,i rosół z woda.Dusić wszystko ok.20min.Doprawqic czosnkiem,papryką,ewentualnie szczyptą cukru:)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

rakow2
rakow2 31.05.2011 16:45
super gulasz
madagaskar 25.12.2010 20:56
pycha
Kasia Malinowska 05.05.2010 14:00
bardzo smaczne<polecam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat