gulasz rybny

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karaś

    1/2 kg
  • kapusta kiszona

    30 dag
  • boczek wędzony

    10 dag
  • cebula

    1 szt.
  • przecier pomidorowy

    2 łyzki
  • śmietana

    2 łyzki
  • sok z cytryny

  • sól

  • wino czerwone wytrawne

    1/2 szklanka
  • Papryka słodka mielona Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybę oczyścić, pokroić w kostkę, skropić sokiem z cytryny, opruszyć papryką. Boczek i cebulę pokroić w kostkę, podsmazyć. Dodać odciśniętą kapustę, przecier pomidorowy, wino. Całość poddusić. Na wierzchu ułożyć rybę, gotować gulasz pod przykryciem, rozprowadzić śmietaną.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Goya 07.11.2010 11:59
fajny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat