Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz mięsny z cukinią

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Uwielbiamy tradycyjne dania, szczególnie takie, które można lekko podrasować wg własnego uznania. Tak powstał gulasz mięsny z cukinią.

Składniki:

Składniki:

łopatka wieprzowa 400 gramów
kiełbasa 2 sztuki
cebula 1 sztuka
ząbki czosnku 2 sztuki
mąka 1 łyżka
bulion wołowy 500 mililitrów
sok z ogórków kiszonych 150 mililitrów
cukinia 0.5 sztuki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
tymianek świeży 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz mięsny z cukinią

Mięso kroimy w kostkę, kiełbasę na pół talarki.

Smażymy na rozgrzanym oleju, wrzucamy posiekaną cebulę, szklimy , dorzucamy posiekany czosnek. Chwilę podsmażamy, by wydobyć zeń aromat. Oprószamy mąką, dokładnie łączymy, zalewamy bulionem. Dusimy na średnim ogniu przez 30 min. Następnie wlewamy sok z kiszonych ogórków, pokrojoną cukinię, mieloną paprykę. Dusimy jeszcze kwadrans. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Na koniec dodajemy listki świeżego tymianku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak