Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 50 dag
cebula biała 1 sztuka
olej do smażenia 4 łyżki
mąka pszenna 2 łyżki
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
sól do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
ziele angielskie 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz

Kroki postępowania

1
Mięso myjemy, osuszamy, kroimy na mniejsze kawałki. Solimy. W garnku rozgrzewamy olej. Następnie wrzucamy mięso i obsmażamy z każdej strony.
Krok 1 - Gulasz foto
2
Cebulę obieramy, kroimy w kosteczkę. Dodajemy do mięsa wraz z ostrą papryką, zielem angielskim i liściem laurowym. Całość zalewamy wodą, tak aby przykryła mięso. Przykrywamy i dusimy około 1-1,5 godziny.
Krok 2 - Gulasz foto
3
Szklankę zalewamy do połowy wodą, dodajemy 2 łyżki mąki. Mieszamy aby nie było grudek i dodajemy do mięsa. Całość zagotowujemy. Podajemy z kaszą lub ziemniakami. Smacznego
Krok 3 - Gulasz foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak