Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe 500 gram
cebula 1 sztuka
marchew 2 sztuki
pietruszka 2 sztuki
seler 0.5 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz

Kroki postępowania

1
mięsko kroimy w kostkę. cebulkę również. pietruszkę, marchewkę i seler ścieramy na tarce na dużych oczkach.
Krok 1 - gulasz foto
2
cebulkę podsmażamy na oleju, dodajemy warzywa.
Krok 2 - gulasz foto
3
na koniec mięsko i wszystko dusimy pod przykryciem od czasu do czasu mieszając i podlewając wodą.
doprawiamy solą, pieprzem, liść laurowy, ziele angielskie.
a na koniec zagęszczamy sos wodą z mąką.
Krok 3 - gulasz foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 21.02.2013 18:46
lepiej byłoby najpierw obsmażyć mięso i dopiero dodać warzywa...
kate.500 12.11.2012 07:51
pycha
Jodaj 13.10.2012 07:43
gulasz :) to co lubię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak