grzybki do zup itp.

mic

grzybki do zup itp.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kozaki

    30 dag
  • prawidziwki

    30 dag
  • podgrzybki

    30 dag
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

GRzyby wymienione, zreszta i inne oprócz maślaków, czy trujących hehehe musimy wyczyścic z brudy, ugliwek it.
Za pomocą noże obicnamy końcóweczki ich trzonu. Obieramy je z ich a'la skóki i kroimy w paski. Suszymy na specjalnej siatce w piekarniku. Temperatura tak około 60-70 stopni. przez okres około godzin 4. Wszytsko zależy od tego w jak grube paaski grzyby pokroimy.

Tutaj przepisie ilośc grzybów jest rzecz jasna niezalezna, suszymy każdą ilość. Świetne później do zup, bigosu itp dań.

Grzybki najlepiej zbierać samemu, ja tak robie, fajna rozywka.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

TEtalicha

13.07.2013 18:24
uwielbiam grzybki

dianix

31.03.2013 22:30
tam jeszcze mam

mic

31.01.2013 23:19
dlatego tzreba ich duzoo zbierac;]

mic

31.01.2013 23:19
dlatego tzreba ich duzoo zbierac;]

MagdaXXX

31.01.2013 15:37
uwielbiam grzybki

ronald88

26.04.2012 14:46
pycha

parysek10

21.03.2012 14:57
Bardzo lubię grzybobrania, więc później mam zapas grzybów na cały rok.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat