Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wieprzowy

Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Dzisiaj przygotowałam pyszny gulasz wieprzowy z dodatkiem podgrzybków. Gulasz podałam z kopytkami, ale równie dobrze smakuje z ziemniakami lub kaszą.

Składniki:

Potrzebne składniki:

mięso wieprzowe 1 kilogram
cebula 2 sztuki
czosnek 2 ząbki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 0.5 łyżeczki
Liść laurowy suszony Prymat 2 liście
Przyprawa do gulaszu i dań kuchni węgierskiej Prymat 1 łyżka
por 0.5 sztuki
marchewka 0.5 sztuki
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
olej 3 łyżki
woda zimna 0.5 szklanki
mąka 3 łyżki

Porada

Przyprawy dodajemy do smaku.

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wieprzowy

Cebule obrać i pokroić w grubą kostkę, podsmażyć na oleju, następnie wyjąć na talerz.

Mięso umyć, osuszyć i pokroić w różnej wielkości kostkę, następnie podsmażyć na tej samej patelni co smażyła się cebula.

Do mięsa dodać cebulę i dalej podsmażać.

Dodać obraną pokrojoną marchewkę,oczyszczoną pokrojoną paprykę, pokrojony por, przyprawy oraz tyle bulionu, aby przykrył mięso.

Smażyć na małym ogniu około 20 minut, dodać oczyszczone podsmażone podgrzybki i koncentrat pomidorowy wymieszać i smażyć aż mięso będzie miękkie.

Na koniec gulasz zagęścić mąką wymieszaną w niewielkiej ilości wody. Jeszcze chwilę pogotować.

Podawać z ugotowanymi kopytkami lub ziemniakami albo kaszą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Paulit 23 godziny temu
Ktoś zapomniał do listy składników dodać podgrzybki :)
gusia1000 20.07.2019 19:09
Dobre.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak