Grzanki ze szparagami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szparagi białe

    18
  • pomidory

    3
  • ser tylżycki

    6plastrów
  • musztarda łagodna

    3łyżeczki
  • majonez

    2łyżeczki
  • oliwki zielone

    12
  • natka pietruszki

  • masło sklarowane

    2łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pomidory sparzyć,obrać ze skórki,pokroić w plastry.Kromki chleba zrumienić z jednej strony na maśle.Z drugiej cienko posmarować musztardą.Ułożyć chleb na blasze (zrumienioną stroną do dołu),przykryć pastrami pomidora.Na nich ułożyć po 3szparagi i przykryć je pastrami sera.Wstawić blachę do piekarnika rozgrzanego do 170stopniC i zapiekać,aż ser się roztopi.Przed podaniem każdą kanapkę udekorować przekrojonymi na pół oliwkami,majonezem i natką pietruszki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat