Grzanki z bułki kieleckiej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bułka kielecka

    8 kromek
  • jajko

    2 sztuki
  • mleko 2 %

    1/4 szklanki
  • dżem

    8 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mleko wymieszać z jajkami. Maczać w jajkach kromki. Smażyć na złoty kolor po obu stronach. Po usmażeniu położyć na ręczniku papierowym aby odsączyć olej. Smarować dżemem, ja lubię żurawinowy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat