Grzanki nadziewane

Grzanki nadziewane

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bułki

    80 dag
  • masło

    10 dag
  • jajko

    1 sztuka
  • ser żółty

    30 g
  • wędlina

    20 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

bułkę wydrążyć jajka umyć ugotować na twardo ostudzić i posiekać ser żółty zetrzeć na tarce po czym rozetrzeć z masłem wędlinę pokroić w kostkę se ser dodać jajko wędliny i wymieszać wydrążoną bułkę nadziać farszem zwilżyć powierzchnię farszu i bułki ułożyć na blasze i piec 10 minut aż bułka będzie krucha

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat