Grzanki francuskie

Grzanki francuskie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    2 szklanki
  • stopione masło

    2 łyżki
  • serek waniliowy

    1 szt
  • chałka

    1 szt
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Grzanki francuskie

Bułkę pokroić na plasterki i namoczyć w mleku. Jajka rozbełtać na talerzu widelcem. Jeśli grzanki maja być na słono, to jajka należy lekko posolić. Jeśli mają być na słodko, to do jajek trzeba wsypać trochę cukru pudru lub cukru waniliowego. Bułkę wyjmować z mleka lekko odciskając, obtaczać w jajku i smażyć na rumiano na mocno rozgrzanym maśle. Podawać z twarożkiem lub dżemem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

MAR3STA 14.03.2013 19:38
fajne grzanki
MAR3STA 14.03.2013 19:38
fajne grzanki
kriso 22.07.2011 12:17
smaczne
AgaS10 13.02.2011 14:00
dobre na sniadanko:)
Tika4444 01.02.2011 08:43
przepis fajny
Babciagramolka 18.12.2010 09:52
Lubię ale nie na słodko
kacha54321 23.09.2010 12:24
podoba mi się
marta639 17.09.2010 15:15
Wyszukany przepis.
Barbara55 09.07.2010 14:34
takie grzanki to można często jeść
MAŁGORZATA108 21.05.2010 10:04
Obawiam się tylko, że można zjeść tego kilka bagitek.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat