Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzaniec z wina wytrawnego z rodzynkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wino wytrawne 0,5 litr
rodzynki 3 łyżka
Goździki całe Prymat 1 łyżeczka
Przyprawa do grzanego wina i piwa z nutą korzenną Prymat 3 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Grzaniec z wina wytrawnego z rodzynkami

Przygotuj pół litra wina wytrawnego, 3 łyżki rodzynek sułtańskich, 1 łyżeczkę goździków Prymat oraz przyprawę do grzanego wina Prymat. Pożądana ilość wina wlej do szklanego naczynia. Do odmierzonego alkoholu wsyp rodzynki i goździki. Następnie odstaw na 2-3 godziny (można odstawić z dnia na dzień), aby dodatki oddały swój smak. Wino odcedź i przelej do garnka (rodzynki, które moczyły się w winie, można wykorzystać jako dodatek do deseru). Dodaj przyprawę do grzanego wina Prymat. Możesz dodać też odrobinę miodu lub szczyptę cukru do smaku. Wino podgrzej do temperatury 60-70 stopni C. Zadbaj, by wszystkie przyprawy dokładnie wymieszać. Kiedy wino osiągnie pożądaną temperaturę, przelej do glinianego kubka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 11.01.2015 12:27
nie robiłam takiego
Ola1young 05.01.2015 18:38
dobry na zimowe wieczory
dollce 05.01.2015 16:23
Idealny na zimowe wieczory
marcia7 05.01.2015 15:26
chyba dziś zrobię
Kluska_87 05.01.2015 13:19
pyszny grzaniec

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak