Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
Ciasto:
-
mąki
200 g -
jajko
4 szt -
cukru
1/2 szk -
proszku do pieczenia
2 łyżeczka -
margaryny kasia
200 g -
kruszonka
-
mąki
3/4 szk -
cukru
3 łyżka -
kakao
2 łyżeczka -
margaryny kasia
50 g -
DODATKOWO:
-
gruszki
2 szt -
mąki
1 ł
Sposób przygotowania
W trakcie ubijania dodawać po jednym jajku.
Następnie dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i wyrobić na gładką masę.
Ciasto przełożyć do formy keksowej wyłożonej papierem do pieczenia.
Gruszki obrać ze skórki, usunąć gniazda nasienne i pokroić na ósemki.
Każdy kawałek owocu obtoczyć w mące i ułożyć na cieście.
Składniki na kruszonkę połączyć i wyłożyć na gruszki.
Ciasto piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 45 minut.
Komentarze (4)
Nie masz konta? Zarejestruj się