Gruszki z cynamonem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • gruszki

    4 sztuki
  • cukier

    3 łyżki
  • masło

    1 łyżka
  • sok z cytryny

  • cynamon

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Gruszki obieramy i kroimy na niewielkie centymetrowe plastry. Nacieramy sokiem z cytryny i dajemy na ok. 10 min do lodówki.
Na patelni rozgrzewamy masło i kładziemy plastry gruszek i delikatnie przysmażamy. Każdą z stron posypujemy cynamonem. Robimy karmel i polewamy gruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat