Gruszki w occie do słoików

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • gruszki

    3 kg

Składniki na zalewę

  • cukier

    1 kg
  • ocet

    1/2 litra
  • woda

    2 litry
  • cynamon mielony

    1 szczypta
  • goździki całe

    kilka ziaren
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wykonanie:
Gruszki obrać, pokroić według uznania i przełożyć do wyparzonych słoików. Następnie zagotować zalewę z przyprawami, zalać gruszki i pasteryzować przez 20 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat