Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gruszki w lekkim syropie waniliowym

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gruszki dowolna ilość
woda 5 szkl.
cukier kryształ 3 szkl.
cukier waniliowy do smaku
cytryna z cienką skórką

Przepis i sposób przygotowania na: Gruszki w lekkim syropie waniliowym

Zagotować wodę z dodatkiem cukru i cukru waniliowego.
Gruszki umyć, pokroić w cząstki razem ze skórką i pionowo ustawić w słoikach.
Do każdego słoika włożyć plasterek cytryny dla aromatu.
Zalać gorącym syropem i krótko zapasteryzować - w zależności od twardości gruszek 10-20 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 27.09.2016 10:24
Kupiłam je jako "czerwona klapsa" - skusiły mnie kolorem ;)
komentator 21.09.2016 11:19
nie znam czerwonych gruszek
bertpvd 20.09.2016 21:22
pyszne gruszki
Mama niejadka 20.09.2016 21:01
Pyszne gruszki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak