Gruszki w czekoladzie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • gruszki

    4 szt
  • cukier

    3 łyżki
  • skórka cytrynowa

  • Polewa:

  • czekolada

    5 dkg
  • mleko

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Gruszki obrać ze skórki, odciąć wierzchołki i wydrążyć środki. Zagotować pół litra wody z cukrem i skórką z cytryny. W syropie ugotować gruszki. Miękkie wyciągnąć i położyć na talerzyk. Czekoladę dać do garnuszka zalać mlekiem i włożyć do drugiego garnka z gorącą wodą. W przygotowanej polewie maczamy gruszki i odstawiamy, aby zastygły.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
romanrafal 26.06.2013 17:17
palce lizać
RenataZ-et 22.05.2012 21:47
super
Wafelek2601 03.05.2012 00:10
rewelacja
jeta72 09.03.2012 19:13
dla mnie bomba!!!
kamyk 13.02.2012 18:54
ciekawy deser
Robert10 20.01.2012 13:51
rewelacyjne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat