Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Gruszki pieczone z miodem

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gruszki
8
miód płynny
25 dag
masło
8 dag
cynamon Prymat
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Gruszki pieczone z miodem

Gruszki umyć, obrać, pozostawiając ogonki. Włożyć na 10 minut do lekko posolonego wrzątku, osączyć. Do żaroodpornego naczynia wlać miód, rozsmarować, podgrzać na dużym ogniu, aż się zrumieni i skarmelizuje. Zestawić, włożyć gruszki, posypać wiórkami masła. Wstawić na 15 minut do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni C. Upieczone gruszki polać miodowym sosem, posypać cynamonem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak