Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gruszki - kompot na zimę

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gruszki 4 kg
cukier 1 kg
Goździki całe Prymat 1 paczka

Przepis i sposób przygotowania na: Gruszki - kompot na zimę

Gruszki umyłam obrałam ze skórki i wycięłam środki pokroiłam w ćwiartki. Słoiki wyparzyłam .Do każdego słoika wsypałam goździki i 2 łyżki cukru wlałam po 100 mili wody i rozmieszałam cukier .Gruszki wkładałam do każdego słoika zalałam do pełna zimna wodą. Do garnka na spód włożyłam ściereczkę i na niej ustawiałam słoiki w letniej wodzie. Gotowałam 25 minut od zagotowania po wyjęciu stawiałam do góry dnem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 11.09.2012 08:25
robię takie domowe przetwory

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak