Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gruszki duszone w czerwonym winie i miodzie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gruszki 4
wino czerwone wytrawne 3-4 szkl.
miód prawdziwy 3-4 łyżki
cukier wanilinowy 1 łyżka
Goździki całe Prymat 4

Przepis i sposób przygotowania na: gruszki duszone w czerwonym winie i miodzie

Gruszki obrać ale pozostawić ogonki, wstawić do średniego garnuszka ogonkami do góry, dodać goździki i zalać winem. Zagotować na średnim ogniu, dodać miód i zmniejszyć źródło ciepła. Gotować, aż gruszki nabiorą koloru i aromatu wina ale uważać, aby się nie rozgotowały.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak