groszek szparagowy polany zrumienioną na masełku bułką tartą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasolka szaragowa

    1 kg
  • masło

    kostka
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    4-5 łyżek
  • sól

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Gotujemy fasolkę w osolonej wodzie do miękkości,odcedzamy. Masło klarujemy w rondelku i dosypujemy bułkę,chwilkę rumienimy i polewamy nią porcje fasolki. Ja posypuję jeszcze cukrem ale to co kto woli;)
.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat