Groszek konserwowy na ciepło

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    1/2 łyżeczki
  • Pieprz biały mielony Prymat

    szczypta
  • sól

    szczypta
  • cytryna

    1 łyżeczka
  • mąka ziemniaczana

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Puszkę groszku wlać wraz z zalewą do garnka, podgrzewać i dodać 1/2 łyżeczki masła. Dodać pieprz, sól, oraz cytrynę i kurkumę. Całość zagotować i pod koniec zagęścić mąką ziemniaczaną rozmieszaną w pół szklanki wody. Zagotować aż całość zrobi się gęsta. Podawać do obiadu np do piure ziemniaczanego z mięsem. Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat