Grochówka z mięsem mielonym

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • groch

    80 dkg
  • bulion wołowy

    1 l
  • mięso mielone

    25 dkg
  • olej

    3 łyżki
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Groch zalać wodą i zostawić go tak na całą noc, później odcedzić dodać do bulionu, posolić i doprowadzić do wrzenia. Gotować niecałą godzinę. Mięso mielone podsmażyć na oleju po czym dodać do zupy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 05.12.2012 13:14
ciekawy przepis,zupełnie inna grochówka
Juleczka20 19.05.2011 12:52
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat