Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grochówka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

groch 300 g
Wywar: 3 l
cebula 2 szr
boczek 100 g
ziemniaki 5 szt
marchew 1 szt
ziele angielskie
mąka 1 łyżka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Grochówka

Groch opłukać, zalać wywarem mięsnym, zagotować i odstawić na 3-4 godziny, dopiero potem ugotować. Marchewkę i ziemniaki obrać, umyć, pokrajać w kostkę ziemniaki, a marchewkę drobniej, dodać do grochu pod koniec gotowania wraz z liściem laurowym i zielem angielskim. Cebulę drobno posiekać. Boczek pokrajać w małą kostkę, stopić go na patelni, dodać cebulę, podsmażyć, wymieszać z łyżką mąki, lekko zrumienić, połączyć z zupą, chwilę pogotować i doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zdzisław 23.09.2012 20:29
dla mnie zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak