Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

grochówka

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

groch
500 g
kiełbasa śląska
300 g
boczek wędzony
200 g
woda
2,5 litra
kostka na wędzonym boczku
2 sztuki
pieprz do smaku
czosnek
3 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: grochówka

groch moczymy przez noc

gotujemy około 1,5-2 godziny w wodzie z dodatkiem kostki bulionowej na wędzonym boczku, następnie dodajemy podsmażoną kiełbasę i boczek, przyprawiamy, gotujemy jeszcze około godziny, pod koniec gotowania dodajemy zmiażdżony czosnek

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 13.11.2011 13:57
wow
marcinek 07.11.2011 13:41
Super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak