Grilowany łosoś

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łosoś filet

    250 g
  • sok z cytryny

    1 szt
  • sól

  • Pieprz czarny- MŁYNEK

  • oliwa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Łososia - ja kroję z fileta,ale mogą być dzwonki-umyć i pokroić na 2 kawałki.Każdy skropic sokiem z cytryny.Przyprawić solą i pieprzem.
Przed ułozeniem na grilu ruszt delikatnie przesmarowac oliwą (jeśli na patelni grilowej -patelnię przesmarować oliwą)
Grilujemy z jednej strony ,aż ryba do połowy bedzie ścięte i obracamy na drugą stronę.
Gotowa rybke podajemy z ziemniaczkami lub pieczywkiem i sałatką

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Katarzyna59 22.05.2014 21:17
pyszna rybka
Kejti 21.05.2014 21:06
Super obiad,uwielbiam łososia :-)
Renata9 19.05.2014 20:12
pyszne jedzonko
IKrakowianka 18.05.2014 19:26
świetna rybka
jasiek 18.05.2014 18:29
idealny sposób na rybę
Wiesława1 18.05.2014 18:11
lubie łososia z grila
Luki 18.05.2014 18:06
Uwielbiam grilowane rybki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat