Grillowany schab

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    0,5 kg
  • Grill - przyprawa ziołowa

    2 łyżeczki
  • sól czosnkowa

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Schab umyć, rozkroić na plastry o grubości 1-1,5 cm i rozbić z każdej strony. Następnie z każdego fileta poodcinać tłuszcze itp. Mięso delikatnie z każdej strony oprószyć solą czosnkową oraz grillową gotową przyprawą ziołową Prymat. Smażyć na grillu do ładnego zrumienienia lub na patelni grillowej polanej delikatnie oliwą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 02.11.2014 17:16
apetycznie wygląda
marcia7 27.09.2014 15:16
super schabik
Sroczka 27.09.2014 13:44
Pysznie to mięsko wygląda, zjadłabym.
halinah 27.09.2014 13:33
dobre mięso :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat