Szybkowar-schab do pieczywa...

Szybkowar-schab do pieczywa...

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
3 - 4

Schab z szybkowara jest bardzo smaczną wędliną do pieczywa. Jest bardzo kruchy, aromatyczny i smakuje wybornie.........Smacznego!!!

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

składniki:

  • schab bez kości

    1 kilogram
  • przyprawa do wieprzowiny Prymat

    1 opakowanie
  • smalec

    2 łyżki
  • ziele angielskie całe

    4 sztuki
  • liść laurowy

    1 sztuka
  • cebula

    2 sztuki
  • ząbki czosnku

    6 sztuk
  • woda

    1.5 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso:

Schab opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym, natrzeć przyprawami i schować do lodówki najlepiej na całą noc.

Gotowanie:

W garnku szybkowara na gorącym smalcu zrumienić schab z każdej strony. Dodać ziele angielskie, liść laurowy, pokrojoną cebulę i czosnek. Podsmażać do zrumienienia cebuli.

Do szybkowara wlać 1,5 szklanki wody i zamknąć. Po zasyczeniu pary gotować na średnim ogniu z 50 minut. Szybkowar otworzyć jak spuści ciśnienie.

Schab dobrze wystudzić.

w mojej kuchni
Wywar z mięsa można zamrozić i wykorzystać do bigosu lub sosu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat