Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybkowar-schab do pieczywa...

5.0
(34)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Schab z szybkowara jest bardzo smaczną wędliną do pieczywa. Jest bardzo kruchy, aromatyczny i smakuje wybornie.........Smacznego!!!

Składniki:

składniki:

schab bez kości 1 kilogram
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat 1 opakowanie
smalec 2 łyżki
Ziele angielskie całe Prymat 4 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
cebula 2 sztuki
ząbki czosnku 6 sztuk
woda 1.5 szklanki

Porada

Wywar z mięsa można zamrozić i wykorzystać do bigosu lub sosu.

Przepis i sposób przygotowania na: Szybkowar-schab do pieczywa...

Mięso:

Schab opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym, natrzeć przyprawami i schować do lodówki najlepiej na całą noc.

Gotowanie:

W garnku szybkowara na gorącym smalcu zrumienić schab z każdej strony. Dodać ziele angielskie, liść laurowy, pokrojoną cebulę i czosnek. Podsmażać do zrumienienia cebuli.

Do szybkowara wlać 1,5 szklanki wody i zamknąć. Po zasyczeniu pary gotować na średnim ogniu z 50 minut. Szybkowar otworzyć jak spuści ciśnienie.

Schab dobrze wystudzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak