Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowany pstrąg

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

patroszne pstrągi 2
plasterki cytryny 2
sól 1 lyzeczka
Pieprz cytrynowy mielony Prymat 1 lyzeczka
oliwa 1 lyzka
natka pietruszki 1 lyzeczla

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowany pstrąg

Pstrągi dokładnie myjemy pod zimną wodą. Następnie osuszamy je papierowymi ręcznikami. Przygotowujemy marynatę z oliwy z oliwek, soli, pieprzu cytrynowego i natki pietruszki. Taką marynatą nacieramy mięso pstrąga. Odstawiamy rybki na co najmniej 30 minut do lodówki. Na każdym pstrągu układamy plasterek cytryny. Owijamy je folią aluminiową i grillujemy ok. 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 12.01.2014 16:28
wygląda apetycznie
SylwiaMagdaSabin 07.07.2013 11:45
uwielbiam grillowana rybkę
dziewczyna_z_kodeksem 07.07.2013 11:08
sama ostatnio takiego robiłam, przepyszny ! :)
Kasia35 07.07.2013 10:43
chętnie bym takiego zjadła
IwonaDD 07.07.2013 10:09
pychota !!!!!!!
aginaa 07.07.2013 09:56
polecam wszystkim

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak