Grillowany kurczak w sosie miodowo-musztardowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • piersi z kurczaka

    2 szt
  • Musztarda francuska Prymat

    3 łyżka
  • miód płynny

    3 łyzka
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • Dodatki:

  • mix ulubionych sałat

  • ocet balsamiczny

  • sok z cytryny

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Piersi z kurczaka rozcinamy na 4 niewielkie filety.

Lekko rozbijamy.

Musztardę mieszamy z miodem i sokiem z cytryny.

Łyżkę sosu zostawiamy a resztą nacieramy kurczaka.

Odstawiamy na godzine do lodówki.

Po tym czasie filety grillujemy po około 10 minut z każdej strony.

Gotowe polewamy jeszcze odstawionym wcześniej sosem.

Ja podawałam mięso ze świeżym pieczywem a także z sałatą skropioną sokiem z cytryny, tabasco oraz octem balsamicznym.

Smacznego :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
joanna__s 14.07.2013 12:47
Dzisiaj robię takiego kurczaka na obiad. Własnie takiego przepisu szukałam.
polly66 27.08.2012 13:26
moje ulubione połączenie miód i musztarda
polly66 27.08.2012 13:25
moje ulubione połączenie miód i musztarda
ronald88 03.06.2012 12:42
polecam
Rafał10 02.06.2012 20:03
lubię takie mixy :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat