Grillowany boczek

Grillowany boczek

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • boczek surowy

    500 g

Marynata do boczku

  • olej

    3 łyżki
  • sól morska

    1/2 łyżeczki
  • cząber

    1 łyżeczka
  • curry

    1 łyżeczka
  • musztarda rosyjska

    1 łyżeczka
  • czarny pieprz mielony Prymat

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Składniki marynaty mieszamy dokładnie z miseczce. Boczek kroimy na plastry. Plasterki boczku dokładnie pokrywamy marynatą z oby stron. Wkładamy do lodówki na około godzinę. Gdy mięso jest zamarynowane kładziemy na gorący grill i grillujemy na rumiano z obu stron.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Gracer

04.05.2015 12:44
lubię grillowany boczuś

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat