Grillowany boczek

Grillowany boczek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

g

kostka

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • boczek parzony

    1/2 kg
  • ketchup

    1/2 szklanki
  • czosnek

    2 ząbki
  • sól

    1 łyżeczka
  • musztarda francuska

    2 łyżeczki
  • przecier pomidorowy

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Boczek pociąć na niewielkie, niezbyt grube plasterki. Ketchup wymieszać z przecierem, musztardą, solą i wyciśniętym czosnkiem. Marynatą posmarować mięso i odstawić na 1-2 godziny w chłodne miejsce. Piec na grillu na rumiano z obu stron.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Wafelek2601

23.07.2013 21:55
Dla mnie super

Łukasz15

30.04.2012 11:27
pycha

Weronika_eM

12.09.2011 21:46
musi być pyszny

1j1o1l1a1

03.08.2011 20:15
smokowite...zwłaszcza jak chudy boczek :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat