Grillowane żołądki drobiowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żołądki drobiowe

    1 kg
  • olej

    80 ml
  • słodko - pikantny sos chili

    5 łyżek
  • sos chili z cytryną

    4 łyżki
  • przyprawa staropolska

    1 łyżka
  • sól do smaku

  • p[oieprz do smaku

  • AIGAION OUZO

    4 łyżki
  • cukinia

    2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żołądki drobiowe dokładnie umyć , zalać gorącą wodą do smaku posoloną.Ugotować żołądki do miękkości .Przyrządzić marynatę.Do oleju dodać słodko - pikantny sos chili ,sos chili z cytryną , przyprawa staropolska ,AIGAION OUZO , razem zmiksować. Dodać żołądki wymieszać w marynacie . Odstawić na 2 godziny do lodówki . Następnie położyć na grilla i upiec z obu stron.Młodą cukinię wymyć dokładnie pokroić w plastry. Skropić oliwą, oprószyć solą oraz pieprzem. Położyć na grillu i opiec z dwóch stron .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
olkaaa 18.06.2014 07:31
jeszcze takich nie jadłam
madzialena19 23.09.2012 22:06
Pyszne grillowane żołądki z cukinią.
Betka 31.08.2012 20:22
rewelacja;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat