Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowane winogrona

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

winogrona

winogrona czerwone duża kiść

Marynata

miód prawdziwy 1/2 łyżeczki
curry szczypta
Papryka ostra mielona Prymat szczypta
oliwa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowane winogrona

Marynata.
Do miseczki wsypujemy curry, ostrą papryczkę , zalewamy miodem i oliwą , mieszamy. Odstawiamy do lodówki na ok. 1/2 godziny.
Winogrona płuczemy , kroimy na pół , wyjmujemy pestki.
W marynacie zanurzamy winogrona na ok. 10 minut przed grillowaniem.
Owoce grillujemy najlepiej na tackach kilka minut.
Podajemy do kiełbaski , lub słodkiej bułki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Maridka19 26.05.2016 17:08
Ciekawy przepis :)
RenataZ-et 26.05.2016 10:02
to dla mnie nowość :)
pestka 26.05.2016 09:43
świetny pomysł
Futka 26.05.2016 08:45
Świetny i bardzo smakowity pomysł na winogrona :D
gosia56 26.05.2016 08:44
jeszcze tak nie jadłam ;)
fotoviderek 25.05.2016 23:22
Oryginalny pomysł :)
sezamek 25.05.2016 23:19
Bardzo fajne :))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak