Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowane skrzydełka w miodowo-imbirowej glazurze

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

skrzydełka kurczaka 1 kg
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat

Marynata

miód płynny 100 ml
oliwa 0,5 szklanki
sos sojowy 2 łyżki
Czosnek suszony Prymat 2 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
Imbir mielony Prymat 1 łyżeczka
Natka pietruszki suszona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowane skrzydełka w miodowo-imbirowej glazurze

Skrzydełka myjemy, osuszamy i przyprawiamy przyprawą do kurczaka. W miseczce przygotowujemy marynatę. Dokładnie mieszamy ze sobą miód, oliwę z oliwek, sos sojowy i przyprawy. Zalewamy skrzydełka i odstawiamy na jakiś czas do lodówki (po to aby mięso nasiąknęło marynatą). Następnie grillujemy na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

VioletoweKucharzenie 28.05.2015 15:05
Skrzydełka palce lizać! Mięso ma miodowy posmak z nutą wyrazistego imbiru i ostrej czerwonej papryki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak