Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowane pulpeciki

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 80 dkg
bułka czerstwa 1 sztuka
mleko 1 szklanka
cebula 1 sztua
czosnek 3 ząbki
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowane pulpeciki

Bułkę namoczyć w mleku. Cebulkę pokroić, czosnek przecisnąć przez praskę. Odciśniętą bułkę, cebulę, czosnek oraz przyprawę do mięsa mielonego dodać do mięsa. Dokładnie wymieszać. Powstałą masę mięsną odłożyć na noc do lodówki. Po tym czasie mięsem oblepić patyczki do szaszłyków. Upiec na mocno rozgrzanym ruszcie grilla.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak