Grillowane polędwiczki w sosie chilli

Grillowane polędwiczki w sosie chilli

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwiczki

    1200 gram
  • jajko

    6 szt
  • oliwa

    7 łyżek
  • papryczka chilli

    6 szt
  • sól

  • pieprz

  • ocet winny

    3 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Grillowane polędwiczki w sosie chilli

polędwiczki 1200 gramów
jajka 6 sztuk
oliwa z oliwek 7 łyżek stołowych
ocet winny 3 łyżek stołowych
papryczka chilli 6 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Polędwiczki lekko rozbić na steki. Przygotować sos mieszając żółtka z oliwą, dodać ocet, sól, pieprz i posiekane drobno strączki papryczek chilli. Polędwiczki piec ok 4min z każdej strony. W grillu dwustronnym około 3 min. Gotowe polędwiczki podawać z sosem chilli.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat