Grillowane krewetki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • oliwa

    125 ml
  • krewetki duże

    500 g
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

  • sok z cytryny

    1 szt
  • ząbki czosnku

    2 szt
  • oregano

    1 łyżeczka
  • natka pietruszki

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oliwę mieszamy z sokiem z cytryny i kilkoma łyżkami gorącej wody. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek ,oregano ,posiekaną natkę ,mieszamy.
Krewetki przekładamy do miski ,skrapiamy oliwą i solimy. Nadziewamy po kilka sztuk na patyczki do szaszłyków. Następnie grillujemy je przez kilka minut (najlepiej na tackach aluminiowych ,żeby się nie spaliły). Przekładamy na talerze ,polewamy wcześniej przygotowanym sosem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wiesława1 19.05.2015 17:27
muszą być pyszne
Rycerz 19.05.2015 15:27
Uwielbiam krewetki!
adelajda 19.05.2015 14:37
Pyszne :) bardzo lubię :))
Adamorek 19.05.2015 14:20
piękna ozdoba grilla
aginaa 19.05.2015 13:29
apetyczne krewetki
Aleksandra/Olcia 19.05.2015 11:22
uwielbiam mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat