Grillowane frankfurterki z serem cheddar i boczkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • frankfurterki

    8 szt
  • ser cheddar

    200 g
  • boczek wędzony

    16 plasterków
  • Grill przyprawa ziołowa Prymat

    1 opakowanie
  • Musztarda sarepska Prymat

    1 słoik
  • ogórek konserwowy Smak

    1 słoik
  • wykałaczki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Frankfurterki naciąć wzdłuż, oprószyć przyprawą do grilla a w nacięcia włożyć pokrojony ser.
Całość dokładnie zawinąć w posmarowane musztardą plastry boczku i spiąć wykałaczkami.
Następnie ułożyć na grillu i grillować do momentu, aż boczek będzie rumiany, a ser będzie się rozpuszczał. Tak przygotowane frankfurterki podawać z ogóreczkami konserwowymi.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Iza10 28.06.2017 11:27
ciekawy pomysł !
Bożena Matuszczyk 06.06.2017 23:21
Pychotka ;)
Wiktoria29 06.06.2017 20:16
zjadłabym.....
jagoda5913 06.06.2017 12:28
ładnie wyglądają
Ola1984 06.06.2017 11:37
Bajecznie wygląda i na pewno tak smakuje ;)
Konczi 06.06.2017 11:18
to musi byc pyszne!
gosia56 06.06.2017 09:55
na pewno pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat