Grillowane banany w czekoladzie

Grillowane banany w czekoladzie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Czekolada tabliczka

    1 tabliczka
  • lody waniliowe

    4 gałki
  • banan

    4 sztuka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Grillowane banany w czekoladzie

Nakrawasz skórkę każdego banana z dwóch stron i wkładach w te szparki kostki czekolady, owijasz folią aluminiową i kładziesz na grillu na 2-5 min, tak aby czekolada się rozbuściła a banan był miękki tylko na zewnątrz (w środku surowy). Po ugrillowaniu kładzimy banany na talerze rozwijamy z foli i obieramy ze skórki, polewamy je resztą rozpuszczonej wcześniej czekolady i dodajemy kulkę loów waniliowych (też oblewamy czekoladą). Smacznego!!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Małgorzata106 30.01.2011 09:18
wyglądają pięknie
rybka 12.12.2010 19:13
pyszotka!
Krzysztof42 12.11.2010 15:05
wolę grillować kiełbaskę
Ela20 10.10.2010 15:42
uwielbiam :)
Emilia22 14.09.2010 16:07
apetycznie wyglądają
Koper 06.08.2010 18:10
Na zdjęciu są posypane też płatkami migdałowymi? Ile czasu trzeba grillować? U mnie wychodzi bananowa miazga a nie takie ładne jak na zdjęciu. Nawet jak w środku są jeszcze surowe to tuż przy skórce jest miazga
Ewa109 21.05.2010 21:03
Super przepisik
nati11123 02.05.2010 13:23
No dalej komentujcie:D naprawde wrto spróbować

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat