Grillowane bakłażany

Grillowane bakłażany

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sok z cytryny

    1 szt
  • miód

    1 łyżeczka
  • oliwa

    7 łyżek
  • pieprz

  • sól

  • bakłażan

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Grillowane bakłażany

Bakłażany pokroić w plastry grubości 1 cm. Posypać solą z obu stron i odstawić na godzinę. Opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Sok z cytryny wymieszać z miodem, oliwą, pieprzem i solą. Posmarować sosem plastry bakłażana i grillować.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Wafelek2601 01.06.2011 08:38
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat