Grillowana karkówka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • olej

    7 łyżek
  • karkówka

    1,5 kg
  • bazylia

    1 łyżeczka
  • tymianek

    1/2 łyzeczki
  • rozmaryn

    1 łyzeczka
  • czosnek

    3 ząbki
  • ziele angielskie

    3 sztuka
  • Liść laurowy suszony Prymat

    1 sztuka
  • musztrada

    2 łyżki
  • chilli

    1/3 łyzeczki
  • pieprz

    1/2 łyżeczki
  • sól

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki wymienione w przepisie oprócz karkówki mieszamy ze sobą. Czosnek obrany przeciskamy przez praskę. Karkówkę kroimy na porcje , obtaczamy w marynacie i zostawiamy na noc w lodówce. Następnie wykładamy na grilla i pieczemy z każdej strony.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
MAR3STA 07.05.2012 16:40
przepyszna, ja też grillowałam;)
Kikiriki 06.05.2012 15:46
ślinka cieknie
MagdaeM 04.05.2012 22:57
wyglada przepysznie
Dorota37 04.05.2012 21:54
super
Cukiereczek13 04.05.2012 21:19
pycha :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat