Grillowana kanapka wiosenna

Grillowana kanapka wiosenna

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bułeczki

    3
  • sałata

    3 liście
  • rzodkiewka

    3 sztuki
  • ogórek zielony

    kawałek
  • masło

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bułki (mogą być kupne albo domowe) przekroić na pół, włożyć połówki do rozgrzanego grilla, opiekać około 2 minut. Sałatę umyć, osuszyć. Ogórka umyć, obrać ze skórki, pokroić w cienkie plasterki. W rzodkiewce odciąć korzonki, umyć, osuszyć i pokroić w plasterki. Bułki wyjąć, lekko przestudzić, wszystkie połówki posmarować masłem, na połowie ułożyć liście sałaty, plasterki ogórka i rzodkiewek, oprószyć solą i pieprzem kolorowym.
Bułeczki złożyć i podawać od razu, żeby nie zmiękły od masła i soku z warzyw, ale pozostały chrupiące.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wacław 23.12.2013 11:14
pysznie i zdrowo :-)
Klausia 19.11.2013 14:34
ale buła, w takich momentach chciałabym mieć grilla eletkrycznego :D
adelajda 28.09.2013 10:36
dobra kanapka :)
IwonaKa 23.07.2013 12:08
smaczna kanapka,zjadłabym teraz
Wafelek2601 05.07.2013 00:26
Super kanapeczka, mam na taką ochotę
Katarzyna59 02.07.2013 18:35
świetna kanapeczka
Ewelina38 14.06.2013 14:43
pyszniutka kanapeczka :P)
mic 29.05.2013 17:47
az bym zjadl ja
Piter 31 24.05.2013 09:10
Świetna kanapeczka.
Gracer 23.05.2013 18:25
kolejna pyszność u Ciebie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat